Skip to main content

Nyheter

Och där kom ett kvitto till...

Malmvägen Wiki
Forskare och polisen har i åratal påtalat att det är en väldigt dålig idé att sälja ut allmännyttiga hyresfastigheter i utsatta områden, men lik förbaskat händer det igen, och igen. Det senaste kvittot handlar om Malmvägen 14-16 i Tureberg.

Igår den 10 oktober formligen exploderade media med nyheten om att polisen anhållit en grupp gängkriminella som hade sin bas på Malmvägen 14-16 i Tureberg. Det berättas om vapen- och narkotikagömmor, en slags skjutbana i en källargång samt mer eller mindre militära - och beväpnade - aktioner i området nattetid.

Malmvägen 14-16 i Tureberg såldes av Sollentunahem till en bostadsrättsförening hösten 2019. Enligt DN så ”kapades” denna förening av gängkriminella i fastigheten. Detta resulterade i en hel del skumma affärer inom bostadsrättsföreningen, och tidigare i år dömdes den tidigare ordföranden för detta och ska betala runt tio miljoner kronor till bostadsrättsföreningen. Av detta är en mindre del rättegångskostnader.

Forskare och polisen har länge påtalat att det är en sällsynt dålig idé att säja ut allmännyttiga hyresfastigheter i utsatta områden till bostadsrättsföreningar eller privata fastighetsbolag, då risken är skyhög för att det blir värre.

Som på Malmvägen, vilket blivit ett kvitto som vi inte vill ha. Men nu är vi där. Igen.

Och var ligger ansvaret för detta? Jo, hos den politiska majoriteten i Sollentuna kommun som snart inte gör annat än säljer ut. Nu ser vi resultatet igen av denna urusla politik.  

Samma politiska majoritet ska under 2023 sälja ut drygt 730 hyresrätter samt hela centrum i Edsberg – vårt andra utsatta område i kommunen.

Stoppa detta vansinne innan det är för sent!

Läs mer om detta på DN: https://www.dn.se/sverige/malmvagen-de-boendes-forening-plundrades-pa-miljoner/.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .