Skip to main content

Nyheter

Ny bostadsminister - igen!

andreas carlson riksdagen
Den nytillträdde bostadsministern är den åttonde vi haft på åtta år.

Nyligen utsågs Andreas Carlson (KD) till bostadsminister i den nybildade regeringen. Han är därutöver det infrastrukturminister.

Hyresgästföreningen ställer flera krav på den nya bostadsministern. Först och främst att se över hur bostadsbyggandet kan hållas uppe för att klara den gröna omställningen.

Rättvis elkompensation. Den nya regeringens första prioritet måste vara att skydda svenska konsumenter och företag mot de kraftiga elprisökningarna, så även hyresgäster.

Energieffektivisering. Det behövs ett statligt stöd för att öka takten i energiomställningen. Därför föreslår vi ett statligt stöd för hållbara renoveringar som sänker fastighetens energiförbrukning samtidigt som hyran kan hållas nere vid stora renoveringar.

Inför förmånliga bygglån. Ett förmånligt bygglån, där staten delar risken för investeringen med byggherren, kan se till att hålla uppe byggandet när marknaden nu drar i bromsen.

Skattereform för rättvisa villkor. Det krävs en skattereform för att jämna ut de orättvisa skattevillkoren som slår mot hyrt boende.

Inga marknadshyror. Respektera den svenska modellen på hyresmarknaden och låt parterna fortsätta ta ansvar för hyressättningen.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .